Alla inlägg under oktober 2015

Av Helen Westerlund - 9 oktober 2015 21:32

Har länge velat göra bananglass men har aldrig blivit av. Men det är ju så enkelt så inga ursäkter!

Är inte så förtjust i glass. Jag mår aldrig bra efteråt, ont i magen, äcklig mättnadskänsla osv. Därför är det perfekt att denna glass är nyttig och innehåller bara EN ingrediens - banan.

Ta några bananer, skiva i ganska små, likadana skivor och frys in i minst 2 timmar eller under natten.
Ta sen fram den skivade bananen och mixa länge tills det blir en krämig konsistens och njut.

Jag testade att mixa en banan med lite mjölk och frös in och en annan variant; hallonkvarg, frysta hallon och lite mjölk + en kiwiskiva och in i frysen.

Jag har inte testat någon av dom än men ska rapportera när jag smakat!

Av Helen Westerlund - 9 oktober 2015 21:23

Igår (torsdag) jobbade jag på Storhaga förskola 7-15. Vi gick på promenad till Trollskogen men vi stötte som tur var inte på några troll. Tycker om att jobba där för barnen är ändå snälla på den avdelningen.

När jag kom hem hade min kock lagat ugnspannkaka som var annorlunda men hur mumsig som helst!

Gabriel jobbade inatt så jag sov med honom till klockan 12, sen åkte vi till gymmet. Jag tränade ben/rumpa men det var lite halvflummigt. Istället för att göra tre set körde jag ett eller två mest. Jag gjorde djupa squats i smithmaskinen med 10kg för att ta ur det sista men knät kändes konstigt och tillslut knäppte det till. Testade vanliga squats också utan vikter men så knäppte det till igen. Får komma på vad felet är.

Jag lagade lax med honungsglaserade rotfrukter och blomkål till middag. Älskar verkligen blomkål!

Nu ser jag på Idol i brist på annat och snart gör min man mig sällskap för lite fredagsmys.
Ha det bra!

Av Helen Westerlund - 7 oktober 2015 22:01

I söndags åkte jag och Gabriel till Borlänge och åt kinamat och sen var vi på bio. Vi såg andra Maze Runner-filmen. Den var väldigt bra tyckte jag, satt spänd hela tiden.

Det blev gym i måndags. Bröst och triceps. Inte några muskler jag prioriterar men en gång i veckan iallafall. Skulle helst bara träna rumpa och rygg hela tiden.

Inatt sov vi i soffan ända till klockan 8, då hade jag så ont i höftbenen så vi la oss i sängen och sov till halv 12. Lite frukost och sen blev det lite städning. Fransförlängning stod på schemat idag också så for en sväng till Hedemora.

Hamburgare stod på bordet när jag kom hem, som min man gjort. Mums! Dagens träning blev ca 25 minuters simning. Vi körde intervaller så blev bra med träning på bara 25 minuter ändå.

Avslutar dagen framför tvn, Dr Phil och Paradise Hotel. Är ensam inatt.
Gokväll!

Av Helen Westerlund - 4 oktober 2015 12:55

Käkade och vilade hos Anna under mina två lediga timmar igår. Hon hade lagat schnitzel med ris och paprika till det. Mums.

Var hur lugnt som helst på jobbet när jag kom tillbaka eftersom ingen var ensam så jag låg i sängen här och vilade lite. Men sen fick jag igen för det. Satt inte ner en enda gång mellan halv 4 och halv 10. Var så mycket att göra hela tiden. Jag var helt slut när jag kom hem till Anna, och döhungrig eftersom jag inte ätit sen hos henne.

Gick upp lite efter 6 imorse och iväg till jobbet igen. Har varit rätt lagom med jobb idag. Slutar om 1,5 timme så nu ska jag bara få tiden att gå. Ska nog gå lite promenader.

Det blir helkväll med Gabriel ikväll så det ser jag fram emot väldigt mycket!

Av Helen Westerlund - 3 oktober 2015 11:02

Har hänt lite grejer den sist. Jobbade på Enbacka skola i tisdags och ungarna var elaka så tycker inte det är jättekul att vara där.
Var och hämtade min IPhone (6a) i Hedemora som kommit på posten också. Jag är nöjd! Är mer en samsung-människa men kameran och utseendet är så mycket bättre än min S5a.

Jag har köpt ett gymkort på Skönvikshallen så jag kan följa med Gabriel och gymma nu, och även simma. Vi har tränat varje dag denna vecka, simning i torsdags, så blev en riktig kickstart. Känns bra iallafall, för vi måste ta tag i det här nu.

Igår lanade grabbarna hemma hos oss. Jag blev inringd på jobb 7-12 och 14-21:30 idag och 7-14:30 imorgon. Sov ju inte jättebra inatt, faktiskt var det en hemsk natt pga allt stoj. Men men jag kämpar på här på jobbet! En timme kvar sen ledig i två timmar iallafall.
Vi hörs sen

Riktigt blåsväder igår i Säter!

Ovido - Quiz & Flashcards