Alla inlägg under februari 2015

Av Helen Westerlund - 19 februari 2015 22:18

Idag på jobbet kom lastbilen från Estland och hämtade säckar. Vi åkte ut till containern och lastade. Har aldrig vart med dit så det var kul att få se hur det går till! Jag följde med för att räkna säckar men blev så frusen att vi bytte och jag fick lasta istället. Totalt blev det 838 säckar! Helt sjukt. Vi räknade ut att det blir 15-20 ton. Mest kläder.
Det tog väl 1,5 timme för vi var sex stycken. Sen fikade vi en lång stund, dom få personer vi var kvar.

Måste bara säga att jag älskar mina kollegor! Dom är så roliga och man skrattar hela tiden på jobbet. Eftermiddagsfikat är värst eftersom alla är så trötta då. Trivs så bra med dom.

Jag jobbar på lördag så imorgon tyckte dom jag kunde vara ledig. Otroligt skönt att få sova ut en fredag. Blir gym, tvätt och så kommer nog mamma in till stan en sväng. Ciao.

Av Helen Westerlund - 17 februari 2015 22:00

Det bjöds självklart på semla på både morgon- och eftermiddagsfikat på jobbet. Och så kom mamma med några minisemlor till mig också. Dom hade ingen grädde på men kan kalla det semla ändå. Kändes inge bra efter alla semlor..

Tur att jag tränade idag känner jag. 10 minuter på bandet. Lutning 7,0 och hastighet 8,0 - 9,0. Efter det körde jag armar i ca 40 minuter. Avslutade med solning.

Till middag åt jag paltbröd, bacon och ärtor. Hittade det längst in i frysen. Åh vad gott det var. Verkligen nostalgi. Vi åt det ofta när vi var små och bodde på Åland så det kändes nästan som man var där igen!

Imorgon är det sovmorgon och öppetdag på EH. Ska hålla mig borta från bullarna och äta en apelsin istället. Tar med en matlåda från detoxen till lunchen. Tur jag har några kvar.
Night!

Av Helen Westerlund - 16 februari 2015 21:52

Ny jobbvecka har börjat. Åt min underbara glutenfria gröt till frukost och ett äpple till morgonfikat på jobbet. Chefen hade gjort vaniljhjärtan så jag åt en. Fantastiskt goda!

Till lunch åt jag linsgrytan och råris och middagen bestod av potatis och köttfärslåda från Åland. Ska försöka fortsätta med detoxmaten men har inga pengar och maten börjar ta slut i både kyl och frys. Är ju inte jättelångt till lön så jag klarar mig väl.

Imorgon är det fettisdagen så då blir det semlor på jobbet. Ska äta en då men sen får det vara slut på massa onyttigheter!

Av Helen Westerlund - 15 februari 2015 21:20

Känner mig så stolt. Nu har jag verkligen klarat av 14 dagars detox. Inget mjöl, socker, mjölk eller rött kött på 2 veckor. Känns så skönt att klara av något.

Jag måste säga att denna gång var svårare. Till en början iallafall. Det var det låga blodsockret som fick mig att vilja ge upp. Men jag gav mig fan på att klara av detta. Andra veckan var ganska enkel ändå. Då var jag nättare. Denna gång hade jag mer koll känner jag också.

Resultatet då. Jag vägde mig dag 1 (46,1) och igår, dag 14 vägde jag 44,1. Jag känner mig också mycket piggare och är inte trött på morgonen när jag ska jobba. Känner mig starkare inombords också.

Det negativa är att jag varit så svälld hela tiden och lågt blodsocker. Hyn ska bli bättre men igår såg jag att jag hade jätteknottrig haka.

Men over all är jag nöjd. Gjorde det också för att bevisa för mig själv att jag inte är beroende av den där skiten (socker osv) utan jag kan faktiskt vara utan det. Jag rekommenderar en detox till alla. Det är bra för kroppen, man lär sig hur mycket dåligt det finns i all mat och förhoppningsvis tar man med sig något från det. Får lite mer koll på vad man stoppar i sig och på så vis undviker E-ämnen osv.

Klapp på axeln till mig själv!

Anna och jag tränade ett pass hos henne. Tycker det är kul att få visa lite vad jag gör och pusha på någon. Är ju roligare att träna tillsammans.

Av Helen Westerlund - 15 februari 2015 21:07

Igår kom han hit och myste. Vi såg på film, I am number 4, ett avsnitt Brooklyn nine-nine och ett Hawaii five-0. Vi var så trötta att vi gick och la oss vid tolv tror jag.

Älskar att jag känner mig så trygg i hans armar. Han kramar mig hårt och jag känner att här kan jag leva. Jag är så glad nu för tiden. Jag mår så bra. Undrar hur länge jag får känna så.

Vi låg och myste till klockan 15 idag, då åkte han hem och jag gick till Anna. Hon och jag såg på film och lagade mat. Nu har jag sett farmen och ska strax se ett avsnitt Hawaii five-0.

Av Helen Westerlund - 14 februari 2015 15:50

Hej!
Imorse åt jag en rejäl frukost. Soygurt med massa frön osv. Har ju ätit det hela veckorna men åt lite mer idag. Kollade sen ett avsnitt Hawaii five-0 och efter det lite städning.

Käkade lunch hos Anna. Gjorde en kycklingsallad. Riktigt gott faktiskt med nånting lätt. Vi gjorde sesamkakor och bakade muffins och ska nu se en film.

Idag är det då dag 14 av min detox. Sista dagen. Vet inte om jag ska äta något ikväll. Eftersom det är alla hjärtans dag tänkte jag. Har längtat hela veckan efter alla hjärtans dag. Det har jag aldrig gjort förut!

Eftee filmen ska jag hem och ta en dusch och fixa mig lite + dammsuga. Ciao!

Av Helen Westerlund - 14 februari 2015 15:32

Efter jobbet gick jag till gymmet. Ville egentligen bara lägga mig i soffan och se på Hawaii five-0 men har lärt mig att tänka att träna är nåt man bara gör. Som att äta, jobba tex.

Legday blev det. 5 minuter på crosstrainern och 40 minuter styrketräning. Köttade på rätt bra så det kändes som ett bra pass! Fast kände att musklerna har försvunnit lite. Saknar mitt proteinpulver! Såg iallafall skillnad på rumpan, den har blivit större. Blir så glad!

Middag blev kalkonfilé, ärtor, avokado och råris. Otroligt gott när man ätit samma mat så länge.

Lite fröknöcke, sesamkaka, kiwi, äpple, jordnötssmör och te till kvällen.

Av Helen Westerlund - 13 februari 2015 08:20

Usch vilken kväll igår. Käkade middag. Ugnsstekt kalkonfilé, ugnsrostade rotfrukter (rödbeta, morot & jordärtskocka) med ärtor och en kall pepparrotssås av soygurt. Var riktigt gott!

Hade gjort sesamkakor så kunde inte hålla mig från att smaka en stund efter middagen. Sen klockan 20 tog jag en kiwi, te och mer sesamkakor. Blev helt enkelt för mycket eller så åt jag något dåligt för jag började må jätteilla. Mådde skit.

Försökte få mig själv att spy så det skulle gå över, och lite bättre blev det iallafall. Tror min mage slog rekord i uppsvälldhet. Ojojoj.

Mår bättre idag iallafall. Är ju bara 5 & 1/2 h kvar innan helg! Otroligt skönt. Nu ska jag fortsätta rengöra lite skor. Hörs!

Ovido - Quiz & Flashcards