Alla inlägg under februari 2015

Av Helen Westerlund - 11 februari 2015 22:10

Imorse hade jag sovmorgon och började klockan 9:30. Så då hade jag tid för gröt. Hade i kiwi, linfrön, solrosfrön, pumpakärnor och kanel. Älskar den där gröten alltså!

Lunchen bestod av bönpasta och vegetarisk köttfärssås (kidneybönor, krossade tomater, lök mm). Chefen hade köpt daim-moussetårta till fikat före öppning. Ville bara smälla i mig hela tårtan men satt där med min tekopp och såg på.

När jag slutat, va klockan 18, åkte Anna, jag och Henke till Avesta. Ö&B och Willys. Köpte bl.a solrosfrön, sesamfrön, pumpakärnor, apelsiner och chiafrön. Var så sugen att testa det sistnämnda men läste sen att det kan innehålla gluten så jag får helt enkelt vänta. Attans.

Avslutade dagen med jordnötssmör, russin och soygurt i min nyköpta Onepiece (45kr japp) och ett avsnitt Hawaii five-0 på det. Ganska så perfekt om ni frågar mig.

Imorgon är det upp och hoppa tidigt igen. Men snart är det ju helg, längtar! Sov så gott nu.

Av Helen Westerlund - 9 februari 2015 21:59

Frukost:
Naturell soygurt toppat med boveteflingor, pumpafrön, solrosfrön och krossade linfrön.

Mellanmål:
Varmt vatten och ett äpple.

Lunch:
Kycklingfilé, quinoa och broccoli + lite soygurtsås.

Mellanmål:
En bar och örtte.

Middag:
Linsgryta

Kvällsmål:
En apelsin och en tesked jordnötssmör och lite russin.

Så ser ungefär en dag ut för mig. Äter rätt ofta, men det ska man ju. Skulle kunna skippa sista målet men blir så hungrig under kvällen och natten annars då.
Imorgon är jag inne på tvåsiffriga dagar! Känns bra.

Av Helen Westerlund - 8 februari 2015 21:38

Dag 8 på min detox. Igår ville jag bara skita i allt. Jag började t.o.m gråta. Men jag har fortsatt som vanligt ändå. Har ju kommit halvvägs nu.

Jag gjorde fröknäcke både igår och idag. Känns mycket bättre nu när jag har käkat det. Har kanske tagit lite för många bitar dock, så har fått ont i magen. Men är ju nyttigt iallafall. Jag gjorde även bars idag. Kan skriva recepten på båda någon dag. Blev nöjd med barsen iallafall. Kanske lite mer honung nästa gång.

Startade denna vackra soliga dag med grötfrukost framför Hawaii five-0 och sen gym. Leg day idag. Blev bara 45 minuter men var rätt slut efteråt. Jag saknar mitt proteinpulver. Känns som musklerna försvinner lite.

Har sen städat trapphuset, diskat, handlat med Anna och tagit en promenad. Var tvungen att ta vara på detta fina väder. Middag blev lax, råris och morötter och en sås på soygurt. Mums vad gott det var.

Imorgon är det nu arbetsvecka. Har knappt varit ledig men vad ska man göra. Pengar behöver jag.

Av Helen Westerlund - 6 februari 2015 22:47

Äntligen fredag!
Eftersom jag jobbar imorgon fick jag sluta tidigare idag, så jag gick hem klockan 12. Jätteskönt! Såg två avsnitt av Hawaii five-0, sov en sväng, åt kycklingtortillan idag igen och sen gick jag till gymmet. Började med 10 minuter på crosstrainern och sen ben. Det var jag och 8 stycken killar där så var inge kul idag. Trångt och jobbigt. Så efter en kvarts styrketräning gick jag och solade istället.

Gjorde en smoothie efter gymmet.
1/2 äpple
1 kiwi
Ca 2 matskedar soygurt vanilj
Honung
Vatten

Till middag åt jag en liten kycklingbiff, en rödbeta, blomkål och en avokado. Till kvällen tog jag en kiwi och drack detox-te.

Min mage har varit sjukt svullen idag. Jag hade ont imorse. Såg gravid ut. På riktigt! Kan nog vara alla fibrer jag äter. Funderar på om jag har ibs-mage..Då är ju detoxen kanske inte den bästa idén. Svullnaden ska ju gå ner under detox men nu har det ju bara blivit värre. Jättejobbigt.

Är hungrig nu men jag får vänta till frukosten. Är så sugen på havregrynsgröt men får se om jag orkar göra det eller om det blir soygurten. Längtar iallafall.

Av Helen Westerlund - 5 februari 2015 22:04

Ville bara ge upp idag. Åt broccoli och kikärtssoppa till lunch men blev hungrig igen direkt efter. Hade lågt blodsocker tror jag. Svag i kroppen och såg suddigt. Man kan liksom inte fokusera blicken och se någon i ögonen. Hemskt. Fick ha det så i 3 timmar sen hem och hetsäta en apelsin. Gick in i fikarummet i panik och tittade i kylskåpet. Det enda som fanns var godis. Hade fått upp blodsockret fort men nej, ville inte förstöra allt nu.

Middag blev majstortilla med kycklingbiffar, rödbetor, avokadoröra och lite gurka. Åh jesus vad gott det var! Majsbröden blev faktiskt bra. Fick dock ont i magen efteråt eftersom det blev lite mycket. Åt en kiwi till kvällen. Sur och hård. Blä.

Måste kämpa på nu och ha frukt med mig till jobbet. Är inte roligt att gå och känna sig svimfärdig i flera timmar.

Av Helen Westerlund - 4 februari 2015 21:59

Jobbat hela dagen. Stod i både kassan och cafét. Käkade lunch på jobbet för första gången. Zucchinipasta och kycklingfärsen från igår, en apelsin till mellanmål och torsk, quinoa och broccoli till middagen. Tog sen ett äpple med jordnötssmör. Gud vad svårt det är att bara äta lite av det. Är ju gudomligt!

Var en liten utmaning idag på jobbet. Gummibjörnar i fikarummet och underbara vaniljbullar i cafét. Stod och luktade på dom nybakta varma härliga bullarna. Godis på jobbet är 100 gånger godare än annars så det var hemskt. Ujuj.

Nu är det dags för mig att krypa ner under täcket!

Av Helen Westerlund - 3 februari 2015 22:08

Detoxen går bra än så länge. Inget fusk.
Äter soygurt vanilj med müsli till frukost, sen nötter och äpple + te till mellanmål på jobbet.
Till lunch har det blivit linsgrytan/soppan. Odag la jag även till en avokado. Sen örtte till mellanmål på jobbet och en apelsin när jag kommer hem.
Igår åt jag torsk, linser och blomkål till middag och idag gjorde jag kycklingköttfärs med zucchinipasta. Helt okej! Sen en apelsin eller äpple till kvällen + örtte.

Var menat att jag skulle gå och träna efter jobbet men jag var så svag i kroppen att jag knappt orkade stå upp. Gjorde en smoothie på banan, jordgubbar, soygurt och linfrön men den hjälpte inte. Så det blev inget gym idag.

Imorgon jobbar jag 9:30 - 18 så jag får lite sovmorgon. Känns ganska skönt att vara tillbaka på jobbet igen. Alla snälla människor. Tina blev chockad när hon såg mig idag. Kom fram och kramade mig. Fina Tina!

Imorgon är det dag 4, dvs bara 10 dagar kvar av detox. Känns bra!

Ska det aldrig sluta snöa?

Av Helen Westerlund - 1 februari 2015 20:25

Idag har jag börjat min detox! Handlade det jag behövde igår i Avesta. Startade dagen med glutenfri havregrynsgröt med jordnötssmör, nötter och frön på. Sen körde jag ett pass armar på gymmet. Var lite svag i kroppen till en början men gick bra sen. Körde 15 minuter på crosstrainern också. Det gick förvånansvärt lätt så körde längre än jag tänkt och ökade motståndet. Nöjd iallafall!

Sen har jag gjort matlådor i flera timmar. Kyckling och torsk med quinoa eller gröna linser och broccoli eller blomkål. Sen gjorde jag en soppa på broccoli och kikärtor och en på röda linser, kidneybönor och krossade tomater. Gjorde även en müsli som blev bränd..typiskt.

Än så länge har det gått bra men känner just nu att hur ska jag klara 2 veckor. Men det ska nog gå bra.

Har sett klart Brooklyn nine-nine (mycket bra serie!) och har nu börjat på Hawaii five-0. Tycker dom är så roliga, och trevliga att se på också hehe.
Nu ser jag på Farmen. Tvekamp idag!

Smoothie - banan, jordgubbe, linfrön och vatten

Ovido - Quiz & Flashcards