Alla inlägg under mars 2015

Av Helen Westerlund - 17 mars 2015 20:11

Ledig idag så vaknade vid 8 och åt min grötfrukost. Sen vidare till gymmet. Var fullt när jag kom men dom gick en efter en. Legday idag, 45 minuter. La på lite extra vikter och gjorde nya övningar. Kommer nog få träningsvärk.

Käkade en paj som mamma kom förbi med. Sallad till det. Sen gjorde jag en kladdkaka/chokladkaka (den blev torr) gjord på stevia. Den blev helt okej.

Anna och jag skulle springa en vända men hon hade sån träningsvärk sen i söndags att jag fick springa själv. Jobbigt men så skönt ändå! Ungefär 4 km.

Ugnsstekt lax med sötpotatismos och sparris till middag. Hur gott som helst! Modet gjorde jag på en sötpotatis och fyra morötter och kryddade med salt, peppar, en nypa chilipulver och vitlökspulver. Hade i en smörklick också. Gudomligt.

Sitter och väntar på honom som är på väg nu. Kände att jag behövde honom nu så han sa att han kunde komma hit.
Vi hörs!

Av Helen Westerlund - 16 mars 2015 21:23

Det var temat idag på resan till Gävle. Halv 9 for bussen imorse. Vi fick ett päron, kexchoklad och Loka på bussen och när vi kom fram fick vi en smörgås och kaffe. Det var jättemycket folk där. Och alla jobbar på Erikshjälpen! Ungefär 210 personer hade kommit dit (6 butiker).

Vi lyssnade på när regionschefen pratade om att vi gör skillnad och vilka som får hjälp av Erikshjälpen osv. Intressant faktiskt. Sen fick en från varje butik berätta positiva saker som hänt under 2014.

Halv 12 var det dags för lunch. Det bjöds på kycklingsallad. Bröd och Loka till det. Efter det lyssnade vi lite till och halv 3 åkte vi hem igen. Låter ju inte som världens roligaste dag men var kul att få träffa alla igen och få åka ut på någonting. Sökte till högskola på bussen! Olika basår. Så nervös av att ens söka! Nu är det bara att vänta...

När jag kom hem gick jag ut på en pw. Runt Nibble så det tog ungefär 30 minuter. Det var så kyligt och det kändes som det var regn i luften. Tonfisksallad fick bli middag. Gott!
Har varit trött och nere resten av kvällen. Får lägga mig tidigt.

Av Helen Westerlund - 15 mars 2015 21:30

Sov ganska länge idag. Låg kvar i sängen till halv 11. Frukost blev en smoothie på banan, jordgubbar, kvarg, lite kasein, krossade linfrön och boveteflingor. En skål med kvarg, keso, korinter och pumpakärnor till det och en Nocco.

Gick till gymmet och körde armar och axlar i 50 minuter. Började med 6 minuter på crosstrainern.
Körde nästan hela tiden på nedervåningen så jag fick vara själv.

Gick hem och läste träningstidningar, åt lite nötchokladkvarg och sen gick jag till Anna. Körde lite magövningar och sen tog vi en joggingtur runt Nibble. Gick riktigt bra faktiskt. Anna var duktigare än förväntat och jag kände mig inte ens trött. Kändes mycket bra!

Middag blev sojabullar, bönspagetti och ärtor och till kvällen resten av nötchokladkvargen. Har varit helt skakig, svag, illamående och borta av Noccon eftersom denna innehöll koffein. Ska bara köpa koffeinfria i framtiden! Smaken var ändå okej.

Imorgon ska jag förhoppningsvis till Gävle. Hoppas hoppas att dom inte ringer från Olympica! Kommer inte kunna säga nej. Men vi får väl se. Vi hörs!

Av Helen Westerlund - 14 mars 2015 23:36

Fredag kväll spenderades med Anna och sen kom några till hit till mig. Dom skulle på fest och mellanlandade hos mig. Blev medbjuden men väljer faktiskt en kväll med honom alla dagar i veckan. Nästan. Jag hade somnat i soffan när han kom. Vi såg lite på tv och sen la vi oss. Denna gång låg vi kvar i sängen till klockan 13. Kanske för att det är helg.

Satt ute på baksidan mot väggen i solen medans jag väntade på tvätten. Hur skönt som helst, och jag fick en del fräknar. Anna kom och vi gick och handlade och sen hem till henne. Såg lite på tv och gjorde pannkakor. Mumsmums!

Sen blev det film och Planet Earth. Kommer inte ens ihåg vad filmen hette men Jax från SoA var med. Det var anledningen till varför jag såg den.

Det blev ingen träning idag. Vilodag. Kände att det behövdes! Har kört mig rätt slut denna vecka måste jag säga. Bra på ett sätt men är ju inge kul att bli sådär trött och slut.
Dags att sova nu, så godnatt.

Av Helen Westerlund - 13 mars 2015 15:51

Vaknade klockan 8 idag, tidigt för att vara mig men har blivit vanligare den senaste tiden. Åt kvarg med frön och russin och en banan och jordgubbssmoothie till frukost.

Idag blev det legday på gymmet. Var fortfarande ganska trött men körde ändå 50 minuter. La till lite mage också. Ett helt okej pass! Avslutade med 20 minuters solning.

Lunchen blev sojabullar med bönspagetti och morötter. Var rätt gott faktiskt.
Mamma skulle gå in till stan idag så jag bestämde mig för att möta henne. Var rätt slut i benen så blrv lite intervaller i början men såg till att springa i uppförsbackarna. Joggade faktiskt mest hela tiden. Mötte mamma vid Davidshyttan tror jag. Hade kommit över halvvägs till Turbo iallafall. Då vände jag och vi gick in till stan. Som vanligt ganska frustrerad över mammas låga tempo.
11 km blev det. Nöjd är jag!

När jag kom hem åt jag Valios vaniljkvarg. Jättegod och krämig men tyvärr lite för söt. Laktosfri är ett plus iallafall!
Har suttit mot väggen i solen nu i snart en timme. Är så otroligt skönt. Ska in i duschen men det är ju så svårt att lämna denna position. Vi får se hur det går..

Av Helen Westerlund - 12 mars 2015 22:26

Vaknade till solsken klockan 7 imorse och gick upp och åt min havregrynsgröt med nötter och pumpakärnor. En bra morgon!

Jobbade på som vanligt, fast idag kom varuleveransen som jag fick ta emot. Jag som känt mig lite ogillad fick höra att dom var så nöjda med mig. Han som ringer in vikarierna sa även att dom sagt att dom skryter om mig att jag är så duktig och gör det där lilla extra. Sen hade han berättat det för Anna och hon till mig. Haha! Jättekul med beröm! Blir så glad.

Dom skulle ha möte på Gläntan så jag skulle hoppa in som vikare där klockan 13 så stressade för att hinna klart med disken men den ställdes mötet in så jag slutade lite senare ändå, 13:30. Gick till Gläntan och städade till lite efter 15. Skönt att sluta lite tidigare.

När jag kom hem åt jag ett äpple och en mandarin. Gymmet stod på schemat men jag var så trött. Tvingade mig ändå dit och körde ett jättesegt armpass. Var hur trött och skakig som helst och ville bara hem. Luktade hemskt av svett där också för att göra allt lite värre. Kämpade ändå i drygt 40 minuter. Har varit helt slut resten av dagen också. Sitter ju bara ca 10 minuter på 8 timmar och det är full fart hela tiden så man blir ju ganska trött.

Åt en sallad med ett ägg och fetaost till middag och Lindahls Limekvarg till kvällsmål. Inte den godaste smaken men helt okej. Föredrar vanilj.

Ledig imorgon (tror jag) så ska sova ut och ha en stressfri, seg och bra morgon. Sov gott. I will!

Av Helen Westerlund - 11 mars 2015 22:01

Jobb på Trollet idag igen. Städa först och sen köket. Gick ännu bättre idag! Blev klar med allt i tid och hade diskat klart halv 2 fastän jag segat mig mot slutet. Gick till Gläntan och städade där till halv 4. Alla barn var ute så var rätt skönt att få vara ifred. Igår berömde barnen mig för att jag gjorde så fint. Gullungar!

När jag kom hem åt jag en smörgås med makrill och gick sen ut på en pw i det fina vädret! Gick till fågeltornet den här gången. Tog nästan en timme. En halvmil. Rätt mör i benen nu. Så det ska vara.

Sen blev det tvkväll som vanligt. Farmen, Sveriges mästerkock och Grey's Anatomy. Nu ska jag borsta tänderna och gå och lägga mig. Night!

Frukost: blåbärsgröt med jordgubbar och pumpakärnor.
Middag: korngryn, morötter och lite babyspenat.
Kvällsmål: Morot och apelsinsmoothie.

Av Helen Westerlund - 10 mars 2015 22:04

Det är väl tisdag idag? Jag har ingen koll på dagarna. Jobbade ju som sagt på Trollet idag. Först städa sen vara i köket till klockan 14. Då går jag vidare till Gläntan och städar där till 16. Det blev en halvtimme längre idag eftersom det inte blivit städat där på flera dagar. Jag var ju så nervös innan men det gick faktiskt bra idag. Hoppas det går ännu bättre imorgon.

När jag kom hem åt jag persikokvarg (så god) med lite pumpakärnor och russin och drack en kopp te sen hann jag med ett snabbt gympass innan jag skulle träna med Anna. Jag körde ben/rumpa på gymmet i en halvtimme. Ganska tungt så en halvtimme räckte bra. Anna och jag körde mage (och lite ben) i 40 minuter. Efteråt var jag helt slut i benen efter all träning. Skönt det! Hoppas på träningsvärk i magen imorgon.

Mamma kom hit en stund eftersom hennes tv inte fungerade. Vi såg på Farmen, Planet Earth och Jamie Oliver. Nu har hon åkt och jag har lagt mig i sängen. Dags att stänga ögonen. Godnatt på er!

Ovido - Quiz & Flashcards